Grāmata

Apglabāt uz valsts rēķina

ISBN kods:
9789934546907
Pievienots:
02.09.2019
Izdevējs:
Dienas Grāmata
Autors:
Lauris Gundars
Vāki:
Cietie vāki
Lappušu skaits:
536

€ 10.43 (ar PVN)


Devītā maija svinību laikā Rīgā notiek slepkavība — acīmredzami izaicinoša politiska provokācija. Noziegums uzšķērž divās dažādās valodās runājošo Latvijas iedzīvotāju pussadzijušās rētas. Iesākumā šķietami vienkāršā izmeklēšanā tiek ierauti aizvien jauni cilvēki — veci un jauni, latvieši un krievi, no lauku pensionāra līdz pat Saeimas deputātam: neizrunātā vēsture atspēlējas šodienai.

 

Ar šo kriminālromānu Lauris Gundars ir devies teritorijā, ko var dēvēt gan par riskantu, gan spārdzienbīstamu, teritorijā, ko ikdienā labprāt ignorējam — mīļā, personīgā miera vārdā. Tās ir attiecības starp šajā valstī dzīvojošajiem latviešiem un krieviem. Šo attiecību zemdegās ir daudz nepiedota, nesaprasta, daudz sūrstoša aizvainojuma par vēstures gaitu. Šķietami mierīgo līdzāspastāvēšanu Latvijā laiku pa laikam mēdz uzkurināt  provokācijas, kas ir izdevīgas radikāliem politiskiem spēkiem. Gan vieni, gan otri — gan latvieši, gan krievi — ir tikai materiāls veiklu manipulatoru rokās. 

Dr. art. Dita Rietuma

 

Lauris Gundars raksta par mums tagad, lai gan paslēpties kaut vai desmit gadu senā pagātnē būtu vieglāk. Asi, precīzi un bez liekiem izskaistinājumiem autors ved pa nepārtrauktas spriedzes pilnajām lapaspusēm. Lasīt ir viegli, jo viss ir pazīstams un teju vai sataustāms. Laura radītie tēli un notikumi savijas dinamisku notikumu virpulī un brīžiem kaitinoši tieši uzdod jautājumus, uz kuriem atbildes meklējamas dziļāk, nekā pašiem gribētos.

Kārlis Kazāks, mūziķis

 

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis