Grāmata

Austris

ISBN kods:
9789934300349
Pievienots:
09.08.2022
Izdevējs:
Ezerrozes grāmatas
Vāki:
Cietie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Fantāzijai un Visumam nav robežu!

Austris – dižākais karotājs cilvēces vēsturē.

“Austris” vēsta par baltu cilšu dižākā varoņa – Austra episkajiem piedzīvojumiem šajā un citās pasaulēs, kur bezgalīgā kara gaitā, cilvēku aizstāvis cīnās ar visu ļaužu nāvīgākajiem ienaidniekiem – postnešiem. 
          Grāmatas darbība iesākas īsi pirms Lielās tautu staigāšanas, tolaik baltu cilšu apdzīvotajā Zušas upes apkaimē un turpinās paralēlās pasaulēs. Sižeta galveno līniju veido divu konkurējošo, sapratīgo būtņu – varonīgā karotāja un čūskcilvēku cīņa, dažādu ļaužu atzaru apdzīvotās pasaulēs. Galvenā balva – šajās pasaulēs dzīvos tikai uzvarētāja ciltsbrāļi.
          Iedvesmu autors smēlās latviešu pasaku varoņos, tādos kā stipriniekā Kurbadā, kurš cīnījās ar briesmoņiem, spēka vīrā Īliņā, kurš varēja apgriezt pasauli un Jēkaba Lautenbaha-Jūsmiņa mazzināmā epa varonī Niedrīšu Vidvudā, kurš izstaigāja citas pasaules, tur cīnījās, uzvarēja un atgriezās dzimtajā pasaulē.
          Varoņa atrašanās ceļā stilā ir sarakstīts arī pirmais cilvēces vēsturē zināmais eposs “Poēma par Gilgamešu” par ar neparastām spējām apveltītā  galvenā varoņa Gilgameša odiseju.  Arī Džona Tolkīna grāmatas “Gredzenu pavēlnieks” un “Hobits. Vai tur un atpakaļ”.
          Vēsturiska teiksma, varoņstāsts, pasaka prozā ir paredzēta vecākiem jauniešiem un pieaugušajiem.
          Mākslinieka Valda Lancmaņa ilustrācijas lasītājam palīdzēs spilgtāk iztēloties aprakstīto.

Cikla ietvaros 2013. gadā jau izdotās “Neskaitāmās citzemes”  stāsta par notikumiem, jau ilgi pēc Austra varoņdarbiem.