Grāmata

Baņķiera sieva

ISBN kods:
9789984359205
Pievienots:
08.10.2018
Izdevējs:
Kontinents
Autors:
Kristīna Eldžera
Vāki:
Cietie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Ikvienam ir sava cena.

Un Šveices Apvienotā banka to ir gatava samaksāt.

Agrā novembra rītā Alpos bez vēsts pazūd lidmašīna, kurā atradies arī Metjū Verners, Šveices Apvienotās bankas baņķieris. Viņa sieva Anabella ir satriekta: policija to uzskata par nelaimes gadījumu, tomēr ir pārāk daudz neatbildētu jautājumu: kādēļ Metjū lidoja uz Londonu, nevis Cīrihi, kā bija teicis? Kādēļ pēdējās nedēļās viņš bija kļuvis tik nerunīgs? Un kādēļ lidmašīnā kopā ar viņu atradās arī Fatima Amīra, Sīrijas prezidenta Bašāra al Asada māsīca?

Otrā pasaules malā žurnāliste Marina Turno ir uzgājusi pēdas vērienīgam nelegālo finanšu tīklam, kura oficiālais aizsegs ir Šveices Apvienotā banka. Plānotā raksta sagatavošanas laikā mīklainos apstākļos mirst Marinas kolēģis, viņa tiek izsekota un pārtraukt savu darbību viņu lūdz arī topošais vīratēvs, prezidenta kandidāts gaidāmajās vēlēšanās...

Abu sieviešu centieni noskaidrot patiesību izvēršas par spēli uz dzīvību un nāvi: pasaulē ir pārāk daudz cilvēku, kuri naudas dēļ gatavi darīt visu.

Kristīna Eldžera ir studējusi Hārvarda Universitātē un ieguvusi juristes izglītību. Vairākus gadus strādājusi par finanšu analītiķi un korporatīvo advokāti. Eldžeras romāns Baņķiera sieva ir spraigs un satricinošs stāsts par naudas un sirdsapziņas attiecībām mūsdienās; rakstnieces personīgā pieredze ļauj sniegt psiholoģiski niansētu ieskatu finanšu pasaules aizkulisēs un augsta ranga baņķieru morālajās dilemmās.

No angļu valodas tulkojusi Dina Kārkliņa

Globāla sazvērestība par netīru naudu slepenos kontos, sižeta līkloči no Ženēvas līdz Parīzei, Londonai un Ņujorkai, kā arī divas spēcīgas sievietes: šis pavisam noteikti ir trilleris uz visu banku!

                                                                                                    Minneapolis