Grāmata

Ceļš uz Everestu, kas turpinās

Pievienots:
03.02.2022
Izdevējs:
NT Klasika
Autors:
Juris Alberts Ulmanis
Vāki:
Cietie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Pirkstus saldē tik stindzinošs aukstums, ka grūti rokās noturēt pildspalvu, stāvi kāpumi, šļūdoņi un maz skābekļa, bet visam pāri – dabas varenība un neaprakstāmi skaistas ainavas. Gleznainos skatus un neatlaidīgos kāpējus gandrīz divus mēnešus ilgā ekspedīcijā uz zemeslodes augstāko virsotni, ko dēvē par planētas Zeme jumtu, fotoaparāta objektīvā iemūžinājis Juris Alberts Ulmanis.

Vienlaikus ar izstādes atklāšanu tiek izdota grāmata ar identisku nosaukumu – "Ceļš uz Everestu, kas turpinās". Tā ir autora ekspedīcijas dienasgrāmata, kurā viņš apraksta visus svarīgākos notikumus, satiktos cilvēkus, pārdomas, šaubas un atziņas. Grāmata ļauj lasītājam izsekot autora gaitām ceļošanai izaicinošajā periodā – 2021. gada pavasarī, kad daudzviet bija spēkā koronavīrusa apkarošanai noteiktie ierobežojumi.

Grāmatas saturs aptver somu sakārtošanu Rīgas dzīvoklī, lidojumu uz Āziju, karantīnas periodu Katmandu viesnīcā, ierašanos kalnu nometnē, ilgo, grūto ceļu uz virsotni, šaubīšanos par savām spējām, pārliecības uzplaiksnījumiem, Covid-19 nonākšanu kalnos un tā radītajām problēmām, kā arī grūtībām atgriezties mājās.

Grāmatā publicētas autora fotogrāfijas no ceļojuma.