Grāmata

Ceriņslotas zīmējumi

ISBN kods:
9789934156663
Pievienots:
23.08.2019
Izdevējs:
Latvijas Mediji
Autors:
Andra Manfelde
Vāki:
Mīkstie vāki ar atloku

€ 6.91 (ar PVN)


Andras Manfeldes grāmata no pilsētu sērijas - "Ceriņslotas zīmējumi. Kuldīgas pasaka bērniem un vecākiem" - ar autores ilustrācijām.

Tas ir stāsts par divām draudzenēm - kārtīgo Annu ar gaišajām bizēm un rudmati Katrīnu. Kādu dienu, abām bizojot apkārt pa pilsētu, viņas pamana, ka lietām pazudušas ēnas, mājām nav visu sienu - tās ir kā dekorācijas, turklāt pazuduši pieaugušie! Bet tad rēgainajā pilsētā, braucot uz asfalta ruļļa, ierodas Karr....Karmen un ar sakaltušu ceriņzaru uz kādas mājas sienas uzzīmē melnu traipu, kas pamazām plešas lielāks un tumšāks un kā upe vai lente aizvirpuļo pa pilsētu, pārklājot visu tumšā putekļu mākonī...

Andra Manfelde: “Reiz sensenos laikos Kuldīgā, kad es vēl biju bērns, mēs spēlējām spēli – iekarājoties zaros, futbola vārtos vai vienkārši tāpat – guļot uz soliņa un atliecot galvas atpakaļ vērojām apkārt notiekošo. Tad šķiet, ka visu redzi pirmo reizi! Ceru, ka mana grāmata būs draudzīgs pamudinājums pieaugušajiem kuldīdzniekiem paskatīties uz pilsētu citām, ikdienišķu pienākumu nenogurdinātām acīm."

Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.