Grāmata

Doms un Toms I. Pazudušās slotas lieta

ISBN kods:
9789934310621
Pievienots:
28.07.2022
Izdevējs:
Zvaigzne ABC
Autors:
Toms Dirgēla
Vāki:
Cietie vāki
Lappušu skaits:
192

€ 9.15 (ar PVN)


Pilsētmiestiņa pilsētas Pilsētnieku skolā valda liels satraukums – ir pazudusi apkopēja Spodra slota. Direktors Ludis Lempis nospriež: tad ta bēda! – līdz slota atradīsies, grīdas var izklāt ar laikrakstiem. Diemžēl skolu inspektoram Kukulītim šī doma nešķiet nemaz tik jauka. Direktors nu staigā, galvu saķēris, – ja, atgriezies pēc nedēļas, inspektors redzēs nekārtību, direktoram būs... ziepes!
Tāpēc ir ļoti svarīgi noskaidrot, kurš, kad un kāpēc nozadzis slotu. Pie šīs lietas atšķetināšanas ķeras 4.b klases skolēni Doms un Toms. Zēni meklē atbildes uz daudziem jautājumiem, turklāt kāds viņiem sūta draudīgas īsziņas. Viss sarežģās vēl vairāk, kad atklājas, ka lietā ir iesaistīta arī Toma simpātija Upe. Vai meitene patiešām ir kopā ar neliešiem? Un kādēļ saldumu pārdevējai rokās ir granātmetējs? 
Šķir vaļā grāmatu – tādu detektīvstāstu tev noteikti vēl nav nācies lasīt!

Lietuviešu bērnu grāmatu autors Toms Dirgēla uzaudzis Palangā, sacerēt stāstus un dzejoļus sācis jau sākumskolā. Viņam piemīt radošums un liela mīlestībai pret bērniem, tāpēc par savu nodarbošanos Toms izvēlējies rakstīšanu mazajiem lasītājiem. Viņš uzskata, ka pasauli no skumjām spēj paglābt tikai bērni un smiekli. Toma Dirgēlas grāmatu sērijas “Doms un Toms” galvenie varoņi ir 4. klases skolēni, kuri spēj atklāt visneparastākos noslēpumus un atmaskot visatjautīgākos ļaundarus.

No lietuviešu valodas tulkojusi Marija Bebre.