Grāmata

Es esmu. Par skaisto un aplamo dzīvi. Monogrāfija par Anšlavu Eglīti

ISBN kods:
9789934595622
Pievienots:
27.09.2022
Izdevējs:
Dienas Grāmata
Autors:
Ieva Struka
Vāki:
Cietie vāki
Lappušu skaits:
400

€ 10.31 (ar PVN)


“Autore ir veikusi monumentālu darbu, pētot un rakstot Anšlava Eglīša literāro biogrāfiju. Rūpīgi savāktā informācija ļauj uzticēties viņas spriedumiem. Šis darbs ir nozīmīgs papildinājums latviešu literatūras vēsturē. Nav šaubu, ka tas būs viens no stūrakmeņiem, uz kura balstīties nākamajiem pētnieki un latviešu literatūras mīlētājiem.”

Dr. philol. Baņuta Rubess

 

“Par galveno monogrāfijas nopelnu uzskatu tās izlasīšanas gaitā rasto pārliecību, ka Eglīša popularitātes iemesli meklējami viņa ciešajā saistībā ar Latvijas 20. gadsimta vēsturi. [..] Nācis no pazīstama, taču odioza rakstnieka ģimenes, sadarbojies ar sava laika pazīstamākajiem Latvijas mākslas un literatūras pārstāvjiem, Eglītis bija viens no retajiem latviešu rakstniekiem, kura pamatdarbs trimdā ASV ilgus gadus bija rakstniecība latviešu valodā.”

Dr. philol. Kārlis Vērdiņš

 

“Meklējot Anšlavu Eglīti, sapratu, cik daudz dārgakmeņu glabājas viņpus okeānam un citās latviešu mītņu zemēs. Viena pētnieka dzīves ir par maz, lai tos visus izceltu gaismā.”

Dr. art Ieva Struka

 

Ieva Struka (1974) ikdienā strādā Latvijas Nacionālajā teātrī par literārās daļas vadītāju un no darba brīvajā laikā nodarbojas ar teātra un literatūras vēsturi. Uzrakstījusi monogrāfiju “Pēteris Pētersons” un sakārtojusi atmiņu krājumu “Runcis”, sarakstījusi grāmatas “Sarunas ar Māru Ķimeli”, “Aiz priekškara. Latvijas Nacionālais teātris”, sastādījusi un komentējusi kopotus rakstus “Gunāra Priedes dzīve un darbi” piecos sējumos. Vairāk nekā 600 rakstu autore.