Grāmata

Harijam augot

ISBN kods:
9789984335162
Pievienots:
02.09.2020
Izdevējs:
Pētergailis
Autors:
Rudīte Kalpiņa
Vāki:
Cietie vāki

€ 8.14 (ar PVN)


12 humoristiskos stāstiņos, kuru galvenais varonis ir mazais Harītis, atainota augošā zēna interese par telefoniem, datoriem, viedtālruņiem, sociālajiem tīkliem un šo rīku raisītām komiskām situācijām viņa ģimenē.

Ārkārtīgi runātīgais un uz komunikāciju vērstais Harītis pieskaitāms zūmeru paaudzei, kas jau no agra vecuma prot apieties ar digitālajām tehnoloģijām un vēlas turēt līdzi tehnoloģiju attīstības nerimstošajam skrējienam. Harīša mātei un omītei ir cita dzīves pieredze, tāpēc dažādu laikmetu sadure viņu starpā ir neizbēgama. Situatīvo stāstiņu darbības fonā viegli ironiski iezīmētas arī Latvijas sociālpolitiskās reālijas.

Kāpēc Harīša māmiņa jutās atvieglota, kad Lattelecom sāka vadīt Nils Melngailis? Kuri Nacionālā un citu teātru aktieri pozēja skolēnu pašiņiem? Kāpēc zēna māte nevēlējās kļūt par direktori un Harītis tā arī neaizsūtīja vēstuli Jūlijam Krūmiņam? Kā apmācību konsultantam Danielam gāja ar Harīša omes izglītošanu datorzinībās un kā mūsdienās ikviens patiešām var būt gan tas, kas viņš ir, gan tas, par ko viņš uzdodas? Kādus risinājumus apķērīgais zēns piedāvā savai mātei, lai tā beidzot kļūtu populāra?  

Grāmatu “Harijam augot” autore raksturo kā nelielu pienesumu latviešu vieglā žanra literatūras cienītājiem.