Grāmata

Iekaisuma spektrs

ISBN kods:
9789934576232
Pievienots:
08.09.2020
Izdevējs:
Lietusdārzs
Vāki:
Mīkstie vāki

€ 12.29 (ar PVN)


Apgāds “Lietusdārzs” izdevis interesantu grāmatu – amerikāņu autora dr. Vila Kola (Will Cole) darbu “Iekaisuma spektrs”.

Dr. Kols ir viens no populārākajiem funkcionālās medicīnas pārstāvjiem, kura

uzmanības centrā ir veselības uzlabošana un ķermeņa funkciju optimizēšana, izmantojot dabiskas un neinvazīvas metodes. Savās konsultācijās, rakstos, tiešsaistes kursos, TV raidījumos un citās formās viņš popularizē uztura terapiju, ārstniecības augu un uztura bagātinātāju izmantošanu, dažādus stresa kontroles paņēmienus un dzīvesveida izmaiņas.

Iekaisumu laikmets – tā autors raksturo mūsu laiku. Daudziem pilnasinīgi dzīvot traucē iekaisums kādā organisma vietā, bieži pat vairākās. Nierēs, ādā, smadzenēs – it  visur var būt iekaisums, par kuru liecina ļoti dažādi simptomi.

Atšķirībā no tiem ārstiem, kas šo simptomu novēršanai un iekaisumu mazināšanai izmanto tikai zāles, grāmatas autors rāda citu ceļu: “Es saviem pacientiem mācu, kā sākt kontrolēt savu veselību un atklāt slimības cēloni, un galvenais, ko iesaku:  izmantot ēdienu kā zāles. Ar to mēs sākam gandrīz vienmēr, jo katrs apēstais kumoss veselībai vai nu kalpo, vai kaitē. Katra maltīte jums piedāvā iespēju  labsajūtu  vai nu uzlabot, vai sabojāt, iekaisumu vai nu izraisīt,  vai  apslāpēt, mazinot tā izpausmes un uzlabojot vispārējo veselību.”

Stingri balstoties atziņā, ka tas, kas der vienam, iespējams, kaitē citam, Vils Kols lielāko grāmatas daļu velta padomiem, kā, ņemot vērā savu bioindividualitāti,  katram lasītājam pašam atklāt, kas der un neder tieši viņam. Tas nozīmē: vispirms katram no savas ēdienkartes pakāpeniski “jāizslēdz” daudzi ikdienā lietoti produkti, bet pēc 4 vai 8 nedēļām (nedēļu skaitu noteiks tests) tikpat pakāpeniski tie atkal jāiekļauj atpakaļ, uzmanīgi vērojot sava organisma reakcijas. Tās dos pamatu katram pašam izlemt, kurus produktus turpmāk lietot, ierobežot vai nelietot. Autora teoriju praksē pārbaudīt ikvienam palīdzēs grāmatas labi pārskatāmā uzbūve ar testiem, tabulām, sarakstiem, jautājumiem un atbildēm, receptēm, pamudinājumiem utt.

Autors uzsver, ka viņš nerada kādu īpašu diētu, kas palīdzētu visiem. Viņš dod iespēju katram atrast sev, savai veselībai un labsajūtai, vēlamo, piemēroto, atbilstošo pārtiku, plašāk – dzīvesveidu.

Šis veseļošanās ceļš neprasa lielus ieguldījumus. Lasītājs tiek aicināts izmantot savus spēkus, aizrautību un interesi, lai kļūtu par pētnieku, atklājēju un pēc tam – savas dzīves uzlabotāju. Būtiska  šajā ceļā ir pacietība. Vai nav vērts kādu laiku pacietīgi pētīt sevi, lai pēc tam justos daudz labāk?

 

Šī grāmata paredzēta tikai jums. Tas ir jūsu personīgais ceļvedis, kas ļaus uzzināt, kuri ēdieni jūsu ķermenim patīk vai nepatīk un ir nepieciešami, lai jūs justos lieliski.

                                                                                   Vils Kols

 

 

No angļu valodas tulkojusi Līvija Vulfa.