Grāmata

Izaugt

ISBN kods:
9789934085307
Pievienots:
06.12.2019
Izdevējs:
Zvaigzne ABC
Autors:
Mišela Robinsone-Obama
Vāki:
Cietie vāki

€ 19.80 (ar PVN)


ASV bijušās pirmās lēdijas memuāri

Atklāts, spēcīgs un iedvesmojošs stāsts

Mišela Obama ir viena no ievērojamākajām un pārliecinošākajām mūsdienu sievietēm. Būdama ASV pirmā lēdija afroamerikāniete, viņa veicināja Baltā nama popularitāti visu amerikāņu vidū. Mišela aktīvi iestājās par sieviešu tiesībām un aicināja sabiedrību pievērsties veselīgākam un sportiskākam dzīvesveidam. Viņa nenogurstoši atbalstīja vīru, kurš prezidenta pienākumus pildīja valstij ļoti sarežģītā laikā. Līdztekus tam nesaudzīgo mediju fotozibšņu pavadībā viņa dzīvoja normālu sievietes dzīvi un audzināja divas meitas.

Grāmatā Mišela atklāj, kāda pieredze un notikumi ir veidojuši un slīpējuši viņas personību. Tas ir sirsnīgs stāsts par bērnību Čikāgas Dienvidu pusē, jurisprudences studijām un sekmīgu karjeru, mīlestību pret Baraku, bērnu audzināšanu, kā arī par dzīvi Baltajā namā.

Turklāt viņa vienlīdz atklāti runā gan par panākumiem, gan par neveiksmēm privātajā un sabiedriskajā dzīvē.
Apveltīta lielisku humora izjūtu, Mišela spilgti ataino to vēsturiski politisko notikumu aizkulises, kuru dēļ Obamu ģimene nonāca visas pasaules uzmanības centrā un Baltajā namā.
Šī grāmata ir vairāk nekā autobiogrāfija. Tās ir neparasti personiskas atmiņas, kuras rāda, cik svarīgi ir sekot savai iekšējai balsij.

Mišela Robinsone Obama no 2009. līdz 2017. gadam pildīja ASV pirmās lēdijas pienākumus. Būdama Prinstonas Universitātes un Hārvarda Universitātes Juridiskās fakultātes absolvente, Mišela Robinsone uzsāka savu karjeru kā juriste Čikāgas juridiskajā firmā "Sidley & Austin", kur satika Baraku Obamu. Pēc tam viņa ir strādājusi Čikāgas mēra birojā, Čikāgas Universitātē un Medicīnas centrā. Mišela Obama ir dibinājusi organizācijas "Public Allies" Čikāgas nodaļu, kuras mērķis bija sagatavot jaunus cilvēkus karjerai sabiedriskajā sektorā.
Pašlaik Obamu ģimene dzīvo Vašingtonā, viņiem ir divas meitas Malija un Saša.