Grāmata

Klusējošās strūklakas

ISBN kods:
9789934310096
Pievienots:
27.06.2022
Izdevējs:
Zvaigzne ABC
Autors:
Rūta Šepetis (Ruta Sepetys)
Vāki:
Cietie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Madride, 1957. gads. Diktatora ģenerāļa Franko pārvaldītā Spānija glabā kādu tumšu noslēpumu. Tomēr turp dodas Amerikas darījumu cilvēki. Astoņpadsmitgadīgais Daniels Metsons, ASV naftas magnāta dēls, kopā ar vecākiem ir ieradies Madridē, cerēdams caur fotokameras lēcu labāk iepazīt mātes dzimteni. Fotografēšana – un liktenis – saved Danielu kopā ar Anu, un viņas ģimenes piedzīvotais atklāj Spānijas Pilsoņu kara postošās sekas un sniedz stindzinošu atklāsmi par nolemtību un bailēm. Daniels nonāk smagas izvēles priekšā, viņam jāizlemj, kā pasargāt tos, kurus mīl. Lūst sirdis, saduras pasaules, atklājot saulainās Spānijas neticami tumšo pusi.

Meistarīgā stāstniece Rūta Šepetis šajā episkajā romānā izgaismo vienu no vēstures drūmākajām lappusēm un vēsta par identitātes meklējumiem, neaizmirstamu mīlestību, kara atbalsīm un neredzamo ļaunumu, ko nodara klusēšana.

Rūta Šepetis, starptautiski atzīta lietuviešu izcelsmes amerikāņu rakstniece, latviešu lasītājiem jau ir pazīstama no romāniem “Starp pelēkiem toņiem”, “Papīra sapņi” un “Jūras sāļums”. Viņas vēsturiskie romāni izdoti vairāk nekā 60 valstīts un tulkoti četrdesmit valodās, tos lasa gan jaunieši, gan pieaugušie visā pasaulē.

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece.


Diktatora ģenerāļa Franko pārvaldītā Spānija Rūtas Šepetis jaunajā, brīnišķīgajā vēsturiskajā romānā, kas tiek izdots īpaši piemērotā brīdī, ir tikpat distopiska vide kā Mārgaretas Atvudas Gileāda. Līdzīgi daudzām Šekspīra romantiskajām ģimenes lugām romāns “Klusējošās strūklakas” iestājas arī par taisnību un aicina nākamos valdītājus neatkārtot pagātnē pieļautās kļūdas.
The New York Times Book Review

Tik daudz atklāsmju un pavērsienu! “Klusējošās strūklakas” ir izcils romāns, kas šobrīd mums visiem ir ļoti nepieciešams.
The Wall Street Journal

Rūta Šepetis ir uzrakstījusi brīnišķīgu stāstu par mīlestību, zaudējuma sāpēm un nacionālo kaunu. Pārsteidzošs romāns, kas atmasko mūslaiku fašismu un paceļ cilvēka garu augstākā līmenī.
Entertainment Weekly