Grāmata

Latvijā dzīvot ir interesanti

ISBN kods:
9789984237824
Pievienots:
13.12.2019
Izdevējs:
Jāņa Rozes apgāds
Autors:
Pēteris Strautiņš
Vāki:
Cietie vāki
Lappušu skaits:
320
Svars (gr.):
900
Izmēri:
23.6 x 17 x 2.5 cm

€ 7.40 (ar PVN)


Pēteris Strautiņš finanšu un tautsaimniecības situāciju Latvijā apraksta un komentē nu jau 25 gadus – kopš 1994.gada, kad astoņpadsmit gadu vecumā nolēma rakstīt tiešu tādus tekstus par šīm tēmām, kādus pats vēlējās lasīt. Lielākoties viņa karjera saistīta ar finanšu analīzi un banku jomu, taču no 2003. līdz 2007.gadam Strautiņš profesionāli darbojies arī žurnālistikā. Viņš brīdinājis par ekonomikas pārkaršanu brīdī, kad citi par to vēl nerunāja, nevairās izteikt kritisku vērtējumu, allaž modri un ieinteresēti seko norisēm Latvijā, vērtējot tās plašākā kontekstā un mudinot to darīt arī mums.


“Šī ir grāmata visiem, kas domā par iespējām dzīvi Latvijā un pasaulē darīt labāku, vēlas labāk saprast mūsu zemes neseno vēsturi, kā arī uzzināt par to, kas šeit dzīvi dara interesantu. Tā ir mirkļa iespaidu un plašu vispārinājumu, rūpīgu pārdomu un vārdu spēļu krājums. Arī vaļsirdīgs pārskats par patiesības meklējumu veiksmēm un neveiksmēm,” ievadā saka autors.


Grāmatā apkopoti rūpīgā atlasē izvēlēti raksti, ko Pēteris Strautiņš 25 gados publicējis dažādos laikrakstos, žurnālos un portālos. Tie sagrupēti pa tēmām, daļai no tiem autors sniedzis īsus komentārus no 2019.gada skatpunkta. Nodaļu “Vēstures pieturpunkti un domuzīmes” papildina grafiki, kas ilustrē Latvijas ekonomikas vēsturi.