Grāmata

Mēs - cilvēki

ISBN kods:
9789984238395
Pievienots:
18.02.2021
Izdevējs:
Jāņa Rozes apgāds
Autors:
Dīters Bēge, MeIks TaseIs Bernds
Vāki:
Cietie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Bilžu grāmatas nav domātas tikai pirmsskolas vecuma bērniem, vismaz ne šī. Izcils dizains, oriģināls mākslinieciskais rokraksts, spēcīgs un ievesmojošs vēstījums. Pārliecinieties paši – attēls ir runīgāks un daudznozīmīgāks par vārdiem, tikai jāiemācās to lasīt.
Mēs dzīvojam uz šīs planētas jau tūkstošiem gadu – mīlam un nīstam, draudzējamies un karojam, ceļam un iznīcinām. Mēs esam dažādi un vienlaikus – tik līdzīgi. Katrs ar saviem sapņiem, dzīves mērķiem un likteni. Kas mēs, cilvēki, esam? Filozofiska bilžu grāmata mums visiem un par mums visiem. Neatkarīgi no tā, cik veci vai cik jauni esam, kurā pasaules malā dzīvojam, kā izskatāmies, ko domājam un ar ko nodarbojamies.
Dīters Bēge (Dieter Böge, 1958) ir vācu gleznotājs un vairāku bērnu grāmatu autors. Viņš vadījis nodarbības zīmēšanā, gleznošanā un ilustrācijā Hamburgas Lietišķo zinātņu augstskolā (HAW Hamburg) un ir 2018. gadā dibinātās apvienības Neues Bilderbuch mākslinieciskais vadītājs. Bernds Melks-Tasels (Bernd Mölck-Tassel, 1964) ir starptautiski pazīstams vācu mākslinieks un ilustrators, Hamburgas Lietišķo zinātņu augstskolas pasniedzējs. Jau kopš studiju laikiem sadarbojies ar dažādām izdevniecībām un laikrakstiem, tostarp Der Spiegel, Playboy, Le Monde, FAZ, Die Zeit un citiem, bet kopš 1989. gada veido un ilustrē bilžu grāmatas, kas novērtētas ar dažādām godalgām un nominācijām. Abu autoru sadarbībā tapušas jau vairākas grāmatas, bet latviešu lasītājiem šī ir pirmā iespēja iepazīties ar šo radošo duetu.