Grāmata

Mīklu valdnieks

ISBN kods:
9789934250859
Pievienots:
16.03.2023
Izdevējs:
Kontinents
Autors:
Daniela Trusoni
Vāki:
Cietie vāki

€ 14.50 (ar PVN)


Visa pasaule ir viena liela mīkla, un slavenais atjautības uzdevumu sastādītājs Maiks Brinks saprot tajā valdošās sakarības labāk par citiem. Sporta laukumā iegūtas smadzeņu traumas rezultātā viņš ir ticis pie superspējām, kādu nav parastiem cilvēkiem, un spēj atrisināt vissarežģītākos uzdevumus. Tomēr spējas ir radījušas neredzamu sienu starp viņu un pārējo pasauli, un Brinkam nākas grūti ar kādu satuvināties.

Viss mainās pēc Maika Brinka iepazīšanās ar Džesu Praisu – agrāk daudzsološu rakstnieci, kura ir notiesāta par sava drauga slepkavību un piecu gadu laikā kopš apcietināšanas nav izteikusi ne vārda. Kad Praisa uzzīmē pārsteidzošu mīklu, cietuma psiholoģe nolemj, ka tas palīdzēs izskaidrot viņas izdarīto noziegumu, un aicina Brinku to atrisināt. Tas, kas aizsācies kā vēlme atrisināt sarežģītu uzdevumu, drīz vien kļūst par apsēstību, līdz Brinks atklāj, ka aiz Praisas klusēšanas slēpjas kaut kas daudz satraucošāks un bīstamāks par nevēlēšanos runāt.

Mīklu meistars aizved lasītāju uz negaidītām vietām: Ņujorkas štata sieviešu cietumu, 19. gadsimta Prāgu, Pīrpointa Morgana bibliotēkas slepenajām grāmatu krātuvēm un noslēpumainu māju Hudzonas upes krastos. Savos centienos atšifrēt mīklu Brinks sastopas arī ar spēcīgu pretinieku, kuram risinājums ir vajadzīgs pavisam citiem nolūkiem...

Daniela Trusoni ir New York Times, USA Today un Sunday Times bestselleru autore, kuras romāni ir tulkoti vairāk nekā 30 valodās. Viņa ar izcilību beigusi Viskonsīnas Universitāti, apguvusi rakstniecību Aiovas Universitātes rakstnieku meistardarbnīcā. Ilgu laiku nodzīvojusi Japānā, Bulgārijā, Anglijā un Francijā, šobrīd apmetusies uz pastāvīgu dzīvi Ņujorkā. Mīklu meistars ir diloģijas pirmā daļa.