Grāmata

Mini (dzeja)

ISBN kods:
9789984335100
Pievienots:
06.04.2020
Izdevējs:
Pētergailis
Autors:
Tamāra Skrīna
Vāki:
Mīkstie vāki
Lappušu skaits:
72

€ 4.20 (ar PVN)


Tamāra Skrīna – viņas 70. jubilejas dzejas krājuma rindās nav nekā lieka. Gluži tāpat kā dabā, kas ir dzejnieces iedvesmotāja līdzās izlasītajām un lasāmajām grāmatām. Arī tās Tamāra Skrīna izvēlas ar lielu atlasi – viņa uzskata, ka laiks jāveltī vērtīgākajam, galu galā cilvēka mūžs pietiekami īss.

“Savrups ir dzejnieces Tamāras Skrīnas (1950) ceļš no pirmās grāmatas „Dzintars asiņo” ( 1978) uz otro kopkrājumā „Četri” (1986) un uz mini trīsrindēm, kuras nu še būs jāatmin. Mini apjoms ir mānīgs. Ap strupiem,

aprautiem dzejas vārdiem plešas blīvi pieelpota, plaša, gudra un noslēpumaina laiktelpa, kur smalki niansēti sadzīvo spridzīga dabas lirika,sociāla groteska, mūžības zibšņi un dzīves smagums ar māla mēteli mugurā.

Šai grāmatā uzzināsim, kāpēc vēsture klibo uz vienas kājas, kāpēc pie mums atcelta ticības mācība, kur paliek

pēdējie rēķini krogā, par ko cīnās ledus gabali jūrā un kur mitinās baltais zalktis. Dzejnieci Tamāru Skrīnu ik dienas varam sastapt viņas savrupajā ceļā Valmieras ielās, Gaujmalas mežos vai bibliotēkā, buroties no dzejoļa dzejolī. Bez ikdienības sānceļiem. Lepnā vientulībā.”

Daina Sirmā

 

No maziem karodziņiem

Veidoja Latvijas kontūru.

Vidū sabēra čiekurus.

 

No visas pasaules

Sanāca vēsturnieki.

Pasaule neieradās.

 

Vēsture stāv

Uz vienas kājas.

Otra norauta karā.

 

Grāmatas izdošanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds, Valmieras pilsētas pašvaldība,

Valmieras integrētā bibliotēka, Valmieras ZONTA klubs