Grāmata

Mūsu senatne IV. Senās brāļu tautas un šodiena

ISBN kods:
9789934552885
Pievienots:
09.10.2019
Izdevējs:
Sava grāmata
Autors:
Māris Linde
Vāki:
Mīkstie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Šī grāmata ir mūsu kārtējais solis patiesās vēstures izzināšanā. Mēs dodamies sirmā senatnē - vairākus tūkstoš gadus atpakaļ un pārsteigumā ieraudzīsim ka cilvēces rakstītajās pirmajāš lappusēs daudz kas mums vēl šodien ir izlasāms un saprotams.

 

Mūsu tautas atgriešanās brīvo tautu saimē rada ne tikai lepnumu, bet uzliek arī lielus pienākumus. Viens no mūsu pirmajiem uzdevumiem ir kļūt par nāciju, kas brīva no svešu varu garīgās ietekmes, atgūt savu vēsturi un kultūru. Un jau pirmajā skatienā mēs ieraugām, ka tik mīļi skanošajiem vārdiem „arāju un dziedātāju tauta” pievienojas daudzi citi. Mēs esam tauta, kuras priekšteči nākot no Himalajiem ir atstājusi savas asinis un garīgo pasauli ceļā uz Eiropu un ielikuši pamatus sanskritam un ar to saistītajai kultūrai tālajā Indijā, kura ir saglabājusi tās garīgās vērtības, kuras ir pamatā gan Eiropas, gan arī visas mūsdienu modernajai civilizācijai. Mēs esam arī karotāju tauta, kuras dēli ir gan radījuši, gan sagrāvuši vairākas impērijas, kura devusi varenus valdniekus.

Un šeit jau lasītāju vairums iesaucas: „Kā gan tas var būt? Kāpēc mēs par to neko nezinām?”

Atbilde ir vienkārša: „Meklējiet rakstos!” Taču mūsu grāmatu plaukti joprojām ir piekrauti ar svešu vēstures skolu un ideoloģiju rakstīto, joprojām jaunākajās vēstures grāmatās varam lasīt pat padomju laikus pārspējošas aplamības, kaut patiesība tagad atrodas rokas stiepiena attālumā.

Tāpēc tiek izdota šo grāmatu virkne. Tajā jūs atradīsiet pamatojumu visam augstāk sacītajam, kas līdz šim ir ticis rūpīgi slēpts, bet tagad ir kļuvis pieejams. Jo ceļu pieveic gājējs un tas sākas ar pirmo soli. Lai šajā ceļā mums palīdz šīs grāmatas, jo tikai zināšanas var piepildīt mūsu kopējo vēlējumu: „Saules mūžu Latvijai!”" Māris Krists Linde, Aizputē