Grāmata

Pazudušais gredzens

ISBN kods:
9789934098987
Pievienots:
18.05.2022
Izdevējs:
Zvaigzne ABC
Autors:
Valdis Rūmnieks
Vāki:
Cietie vāki
Lappušu skaits:
145

€ 9.14 (ar PVN)


Stāstu krājumā “Pazudušais gredzens” populārais, ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotais rakstnieks Valdis Rūmnieks turpina darboties fantastikas lauciņā. Viņa darbus iecienījuši gan lielie, gan mazie lasītāji.

Stāsta “Pazudušais gredzens” galveno varoni lasītāji jau iepazinuši grāmatā “Zaļais gredzens”. Jānim nekādi neliek mieru zaļais gredzens – tā vien kārojas uzvilkt to pirkstā un nokļūt simt gadu tālajā pagātnē, apciemot Ilzi un Andrievu, satikt veco reģi... Tomēr kaut kas noiet greizi. Jānis sev par pārsteigumu attopas 1958. gada septembrī Lucavsalas mazdārziņos, un sākas galvu reibinoši piedzīvojumi.

Stāstā “Mezglu raksts” zinātkārie bērni Andris un Inta vasaras brīvdienās laukos mājas bēniņos uziet aizslēgtu lādi, kurā it kā noglabāti dārgumi. Atliek noskaidrot, kas tie ir par dārgumiem un ko ar tiem iesākt. Vai abiem draugiem tas izdosies? To uzzināsiet, izlasījuši stāstu!

Neparasti notikumi vasarā norisinās arī stāstā “Pērlīte”. Divpadsmitgadīgie Mārtiņš un Ivars ir ne tikai kaislīgi makšķernieki, viņiem patīk arī pētīt un izzināt īpatnējus dabas objektus. Mārtiņš atklāj Ivaram, ka Mazās Velnalas griestos redzējis pērlīti. Nav divu domu, ka tā ir jādabū rokā! Bet vai pērlīte patiešām izrādīsies pērlīte vien?

Grāmatas māksliniece Agija Staka.