Grāmata

Pēdējais klients

ISBN kods:
9789934099618
Pievienots:
27.06.2022
Izdevējs:
Zvaigzne ABC
Autors:
Guntis Tālers
Vāki:
Cietie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Iepazīstieties!
Guntis Tālers (īstajā vārdā Guntis Zariņš, 1968) ir tukumnieks, kas daudz ceļojis, studējis tieslietas, vides zinātni, grāmatvedību, astroloģiju. Arī darba pieredze ne mazāk daudzveidīga, tostarp vairāki gadi aizvadīti, strādājot par korespondentu dzimtās pilsētas laikrakstā “Neatkarīgās Tukuma Ziņas”, kur noslīpētas rakstīšanas prasmes.
Kaut sapni redzēt savus romānus bibliotēku plauktos lolojis jau kopš jaunības, tomēr līdz pat 2019. gadam profesionālā līmenī literārajam darbam nav pievērsies. Bet tad nāca pagrieziena punkts – iestāšanās Literārās akadēmijas prozas meistardarbnīcā un starts Apgāda Zvaigzne ABC detektīvromānu konkursā. Tagad romāns “Pēdējais klients” sāk ceļu pie lasītājiem kā konkursa laureāts!
Par savu darbu autors saka: “Šis ir mans debijas romāns – pirmais, kuru esmu rakstījis mērķtiecīgi un plānveidīgi, cenšoties pēc iespējas ievērot detektīvžanra kanonus. Patiess prieks, ka žūrija tik atzinīgi novērtējusi manu pirmo literāro uzdrīkstēšanos.”

Kad Irma Valdovska piekrīt vēlīnā vakara stundā savā kabinetā tikties ar kādu vīrieti, viņa nenojauš, ka tas būs viņas pēdējais klients… Un ka drīz vien bojā ies arī vairāki citi ar viņas darījumiem saistīti cilvēki.
Kas ir noslēpumainais slepkava, kurš gan apveltīts ar mežonīgu, pat mistisku fizisku spēku, gan apguvis tādas īpašas metodes, kas viņa upuriem neatstāj cerības uz izdzīvošanu?
To noskaidrot cenšas jaunais privātdetektīvs Zintis Endijs Neibergs kopā ar saviem kolēģiem. Iesaistoties izmeklēšanā, viņi pievērš sev slepkavas uzmanību, un tagad arī viņu dzīvības ir apdraudētas...