Grāmata

Pilsētā mirstošas saules ēnā

ISBN kods:
9789984238425
Pievienots:
13.01.2021
Izdevējs:
Jāņa Rozes apgāds
Autors:
Dainis Deigelis
Vāki:
Brošūra
Lappušu skaits:
96
Grāmata nav pārdošanā!

Daiņa Deigeļa jaunais krājums uzdod jautājumu: kur sevi atrast un kā satikt citus, kad esi apmaldījies pilsētā, kura plešas visapkārt kā milzīgs labirints? Pilsēta šeit nav uztverama tikai kā ārēja, ar tās iemītnieku nesaistīta, izstaigājama telpa – tā ir nesaraujami saistīta ar pilsētnieku. Viens nevar pastāvēt bez otra. Deigeļa dzejā parādās šīs pilsēttelpas divējādā seja – no vienas puses, drošība un pieradums pazīstamās ielās, no otras – nogurums, bezspēcība un alkas tapt brīvam, no tās izlaužoties. Jaunajā krājumā autors veido monolītu stāstu, dzejoļiem viegli pārejot no viena otrā, un uzburot jaunu laiktelpu – pilsētu, kurai cauri kā sapnī, kā atceroties, kā no malas visu vērojot slīd autors, kura pārdomās lasītājam iejusties ir tik viegli, ka tas nemanot pats ieņem vērotāja lomu.

Dainis Deigelis (1983) sevi spilgti pieteica Latvijas dzejā 2018. gadā ar debijas krājumu “Dievs beidz”, kas nepalika neievērots un tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai spilgtākās debijas kategorijā. Viņa dzeja publicēta žurnālos “Jaunā Gaita”, “Domuzīmes”, “Satori”, “Punctum”, laikrakstā “KonTEKSTS”, “Latvijas Avīzes” pielikumā “Kultūrzīmes”. Kopš 2018. gada D. Deigelis ir Latvijas PEN kluba biedrs un aktīvi iesaistās jaunās paaudzes dzejnieku attīstības veicināšanā.

Tāpat kā debijas krājumu “Dievs beidz”, arī šo papildina Elizabetes Lauras Punkas kolāžas tehnikā veidotās ilustrācijas.