Grāmata

Pusaudža gadi

ISBN kods:
9789934314391
Pievienots:
28.02.2023
Izdevējs:
Zvaigzne ABC
Autors:
Hedviga Montgomerija
Vāki:
Cietie vāki

€ 14.02 (ar PVN)


Pusaudža gadi vecākiem var sagādāt izmisuma pilnus brīžus. Attiecībās ar bērnu viss iet šķērsām. Rodas sajūta, ka bērns ir kļuvis par svešinieku. Dēls caurām dienām sēž pie datora, meita vēlu vakarā nenāk mājās un neatbild uz īsziņām…

Pusaudža gados bērns it kā pagriež vecākiem muguru un attālinās no visa, ko esat ģimenē kopā izveidojuši. Tu vairs neesi tas, pie kura viņš nāk meklēt padomu, tavs viedoklis vairs netiek augstu vērtēts. Un tieši tā tam arī jābūt. Bērnam šajā dzīves posmā ir svarīgs uzdevums – meklēt sevi. Lai to paveiktu, ir nepieciešama zināma distance. Taču vecāku klātbūtne ir tikpat būtiska kā agrāk. Bērns vēl nespēj pieņemt svarīgus lēmumus viens pats.

Sērija “Vecāku maģija” pieredzējušo norvēģu psiholoģi Hedvigu Montgomeriju ir padarījusi slavenu visā pasaulē. Piektajā – pēdējā – grāmatā autore skaidro, kādas izmaiņas norisinās pubertātes laikā un kā pusaudžu uzvedību ietekmē smadzeņu attīstības īpatnības. Grāmata sniedz izpratni, atbalstu un iedrošina – pats galvenais ir censties saglabāt saikni ar bērnu. Arī šis posms pāries.

No norvēģu valodas tulkojusi Guna Gavare.