Grāmata

Sākam dārzu

ISBN kods:
9789934157783
Pievienots:
19.09.2020
Izdevējs:
Latvijas Mediji
Vāki:
Mīkstie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Šī grāmata Jūs iedvesmos iekārtot skaistu un katra cilvēka emocionālajām prasībām atbilstošu dārzu, kas priecēs Jūs no agra pavasara līdz vēlam rudenim. Tā palīdzēs izprast dārza iekārtojuma pamatprincipus, stilus un vides arhitektūras risinājumus Harmonija dārzā, plānojums atbilstoši saimnieku temperamentam un virknei citu
nosacījumu. Oriģināls skatījums uz dārzu kā cilvēka psiholoģijai un temperamentam pieskaņotu vides telpu. Idejas garšaugu, tauriņu, ārstniecības augu un citiem dārziem. Iespēja iepazīt daudzveidīgo dārza augu pasauli no konkrētiem paraugiem.

Grāmatā katrai idejai ir vizualizācija zīmējumā un ieteikto augu fotoattēli. “Grāmata ir vērtīgs palīgs, lai katrs piemājas zemes īpašnieks iekārtotu dārzu kā harmonisku vidi sev un mīļajiem, kurā iekļaujas un cits citu papildina gan sederīgi augi, gan gaumīgi dārza un vides elementi” grāmatas redaktore Arta Ciša.

Šo ceļvedi skaisto un harmonisko dārzu pasaulē ir sastādījuši dārzkopības nozares eksperti. Grāmata “Sākam dārzu” veidota pēc sekojošu Tematisko avīžu materiāliem: “Mūsdienīgā dārzā” autores Antra Bērziņa, Aija Dižgalve, Silvija Rubene; “Daiļdārza pamatelementi” autore ainavu arhitekte, skolotāja Dace Lukševica; “Katram savs dārzs” autore Marija Blūma-Kauliņa; “Daiļdārza sākums” autore apstādījumu projektēšanas un ierīkošanas uzņēmuma “Tagete” direktore Ilze Indriksone, “Citāds košumdārzs” autore ainavu dizainere un daiļdārzniece Agrita Kalnozola. Šo iedvesmojošo materiālu autori daudzu gadu garumā ir snieguši lasītājiem noderīgus un praktiskus padomus dārzu kopšanā un labiekārtošanā.