Grāmata

Sejas morfoloģija

ISBN kods:
9789934576263
Pievienots:
14.03.2021
Izdevējs:
Lietusdārzs
Autors:
Dženifera Lamonika
Vāki:
Mīkstie vāki

€ 8.97 (ar PVN)


Kā un ko lasīt cilvēka sejā

 

Skatoties kādā sejā vai savā sejā spogulī, mēs vienā mirklī gribot negribot izdarām vairākus vai pat daudzus secinājumus un vērtējumus par cilvēka raksturu, noskaņojumu, veselības stāvokli, nodomiem vai ko citu. Jau  bērnībā esam apguvuši, ka lūpu lociņš ar galiem uz augšu zīmējumā nozīmē, ka cilvēciņš ir priecīgs, bet pretējā virzienā vērstais izsaka skumjas vai dusmas. Katrs no savas pieredzes ir uzkrājis zināšanas par to, ko vēsta tuvinieku vai draugu sejas.

Taču vairāk nekā 4500 gadu pastāv arī mācība, kura daudzas un dažādas zināšanas par cilvēka sejā nolasāmo ir centusies apkopot un sistematizēt. Pirms apmēram četriem gadu desmitiem par to ieinteresējušies Rietumu pētnieki un dziednieki iedibināja un nostiprināja sejas morfoloģijas virzienu Rietumu garīgajā tradīcijā. Viena no galvenajām mūsdienu sejas morfoloģēm ir Dženifera Lamonika, kuras grāmatu  “Sejas morfoloģija” laidis klajā grāmatu apgāds “Lietusdārzs”.

Dženifera Lamonika ir ieguvusi zinātniskos grādus un sertifikātus vairākās specialitātēs – hiropraksē, akupunktūrā, uzturzinātnē, psihiskajā attēlveidošanā. Viņa kļuvusi par vienu no senā sejas morfoloģijas virziena pilnveidotājām mūsdienu Rietumu tradīcijā. Dž. Lamonika vadījusi kursus Ņujorkas Hiroprakses koledžā, Ņujorkas Tradicionālās ķīniešu medicīnas koledžā un citur, kā arī gandrīz četrus gadu desmitus savas zināšanas likusi lietā privātpraksē.

Sejas morfoloģija, šīs grāmatas galvenā tēma, var šķist nedzirdēts jaunums. Taču autore balstās uz senajām zināšanām, sniedzot tām mūsdienīgu skanējumu un pielietojumu. Senā sistēma, kas māca, kā saskatīt sejas vaibstos apslēptos dvēseles noslēpumus, Dženiferai Lamonikai devusi pamatu apgalvot, ka cilvēka sejā viņa izlasa atbildi uz ikvienu jautājumu – vai tas attiecas uz asins sastāvu, civilstāvokli, sāpēm locītavās, emocionālo krīzi, hronisku iekaisumu vai ko citu.

Balstoties uz sejā nolasītajām atbildēm, iespējams rast cilvēka dziedināšanai piemērotākos līdzekļus un paņēmienus,  kā arī ikvienam norādīt, kuras problēmas viņam vajadzētu nekavējoties risināt. 

Autore pati īsi pamato, kam šī grāmata noderēs visvairāk. Visu nozaru mediķiem tā palīdzēs diagnostikā un saziņā ar pacientiem. Visu līmeņu izglītības darbiniekiem ļaus tuvoties  katra skolēna individualitātei. Vecākus, aprūpētājus, aizbildņus un tuviniekus mudinās dziļāk ielūkoties cilvēkā, kurš ir turpat blakus un kuram vajadzīgs atbalsts.

Taču šī atklāsmēm bagātā un vienlaikus labi pārskatāmā grāmata ir paredzēta neierobežotam lasītāju lokam. Ikviens taču labprāt uzzinātu, ko vēsta viņa paša seja vai tās, kas skatās pretī.

Ikviena seja ir unikāla, un ikviena cilvēka ceļš ir unikāls. Nav nekādu standartu un ideālu, atbilstoši kuriem vērtēt katru atsevišķo seju. Tāpēc sejas lasīšana ir iejūtības akts.

                              Dženifera Lamonika

 

No angļu valodas tulkojusi Velga Vīgante