Grāmata

Skaļi, Klusu, Čukstus

ISBN kods:
9789934574405
Pievienots:
28.02.2020
Izdevējs:
Liels un Mazs
Autors:
Romanas Romanišinas un Andrija Lesiva
Vāki:
Cietie vāki
Lappušu skaits:
44
Izmēri:
260 x 280 mm

€ 12.82 (ar PVN)


Grāmata “Skaļi, klusu, čukstus” stāsta par dzirdi un klusumu, kā arī par dažādām skaņām, ko mēs varam vai nevaram dzirdēt. Tajā aplūkoti trokšņi un mūzikas skaņas, pilsētas un dabas skaņas, vecākā skaņa pasaulē un klusākā mūzika cilvēces vēsturē. Grāmata stāsta, kā savā starpā sazinās nedzirdīgi cilvēki un kāpēc klusums ir tik svarīgs cilvēka dzīvē.

Ukraiņu autoru Romanas Romanišinas (Pомана Pоманишин) un Andrija Lesiva (Aндрий Lесив) izziņas bilžu grāmatas “Tā es redzu” un “Skaļi, klusu, čukstus” tulkojis Māris Salējs.

“Tā es redzu” un “Skaļi, klusu, čukstus” 2018. gadā saņēmušas vienu no prestižākajiem bērnu grāmatu apbalvojumiem: Starptautiskā Boloņas bērnu grāmatu tirgus balvu Bologna Ragazzi Award kategorijā “Izziņas grāmatas”.  Citējot Starptautiskās žūrijas vērtējumu, abās  grāmatās “zinātniska informācija un filozofiski jautājumi meistarīgi ievīti ilustrācijās un dizainā, grāmatu daudzslāņaino vizuālo valodu veido infografikas no Braila līdz Kandinskim. Zinātniski fakti parādīti vēl nebijušā veidā. Tās būs nebeidzams pārsteigumu avots lasītājiem".

Romana Romanišina un Andrijs Lesivs ir ukraiņu mākslinieki un grafikas dizaineri, kas kopā rada mākslas grāmatas un grāmatas bērniem. Savos darbos viņi izmanto simbolu kolāžas, dažādas tekstūras un zīmējumus. Viņu stāsti ir par bērniem, kas mēģina izzināt un izpētīt pasauli. Autori ir saņēmuši vairākas balvas - Bologna Ragazzi Award (2014., 2015. un 2018. gadā), balvu Bratislavas Ilustrācijas biennālē (BIB), vairākas reizes iekļauti prestižajā White Ravens katalogā, ko sastāda Starptautiskā Minhenes jaunatnes bibliotēka. Viņu veidotās grāmatas ir izdotas vairāk kā 20 valodās visā pasaulē. 


Dizaina adaptāciju latviešu izdevumam veidojusi Ūna Laukmane. Grāmatu izdošanu atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds.