Grāmata

Tēvs. Ģimenes mistērijas 2. daļa

ISBN kods:
9789934572920
Pievienots:
12.07.2022
Izdevējs:
Jumava
Autors:
Sāra Bleidela
Vāki:
Mīkstie vāki
Lappušu skaits:
239

€ 10.50 (ar PVN)


Dāņu fotogrāfe Ilka, kas mantojusi kopš bērnības nesastaptā tēva apbedīšanas biroju ASV, turpina šķetināt pagātnes noslēpumus. Katrs pavediens atklāj arvien jaunas mistērijas, viss izrādās pavisam citādi, nekā sākumā šķiet.
Grāmatas varonei, tuvāk iepazīstoties ar tēva Amerikas ģimeni, kļūst skaidrs, ka tās pamatā ir sievastēva valdonīgā griba, naudas vara un savtīgi apsvērumi, nevis pēkšņi iedegušās jūtas pret “amerikāņu sievu”.
Kas īstenībā bija Ilkas tēvs, un kā viņš nomira? Jaunajai sievietei sāk rasties aizdomas, ka arī tēva nāve slēpj daudz vairāk, nekā viņai mēģināts iestāstīt, jo atklājas, ka caur viņa uzņēmumu aizplūdušas lielas naudas summas, kuru izkrāpšanā tiek vainots tuvs tēva draugs. Ilka neatlaidīgi cenšas pārbaudīt ikvienu pagātnes mozaīkas gabaliņu, lai gan kopējā aina spītīgi negrib atklāties. Dānijā gaida iekavēti darbi un noraizējusies māte, bet Ilka negrib padoties un atzīt sakāvi, jo pagātne turpina nesaudzīgi ietekmēt tagadni: tiek nogalināta sieviete, kura, iespējams, zināja par daudz; no ģimenes staļļiem pazūd tūkstošiem dolāru vērti zirgi; tēva kādreizējais partneris cīnās par dzīvību pēc nodevīga uzbrukuma…