Grāmata

Tilda un putekļu eņģelis ( vecuma grupai 15 + )

ISBN kods:
9789934085840
Pievienots:
04.03.2020
Izdevējs:
Zvaigzne ABC
Autors:
Andruss Kivirehks
Tulkojums:
Guntars Godiņš
Vāki:
Cietie vāki
Lappušu skaits:
144
Svars (gr.):
625
Izmēri:
22 x 20 cm
Grāmata nav pārdošanā!

Dažreiz gadās tā, ka mēs aizmirstam. Aizmirstam kaut ko svarīgu. To, kas jāatceras. Tad talkā nāk putekļu eņģeļi. Tie ir mazi – tāpat kā putekļi, bet atceras visu, jo putekļi ir bijuši vienmēr un nekad nepazudīs. Viens tāds putekļu eņģelis ielido pa Tildas logu...

Populārā igauņu rakstnieka Andrusa Kivirehka grāmata “Tilda un putekļu eņģelis” ir aizkustinošs un dziļš stāsts par bērnu, kas zaudējis tēvu, par atmiņu un fantāziju, par cilvēku attiecībām, mūsdienu tehnoloģisko pasauli un vērtībām, kuras mums jācenšas saglabāt. Tā ir grāmata visai ģimenei, kurā katrs atradīs kaut ko sev tuvu.

Grāmatai ir interesanta tapšanas vēsture. Vispirms māksliniece Takinada (Irina Šabarova) uzzīmēja neparastu radībiņu un atveidoja to lellē, kuru uzdāvināja Andrusam Kivirehkam. Savukārt viņš uzrakstīja skaistu stāstu par šo lelli – putekļu eņģeli. Grāmata saņēmusi Igaunijas Kultūrkapitāla fonda balvu kā labākā igauņu bērnu grāmata 2018. gadā.

Andrusa Kivirehka vārds Latvijā ir labi zināms, lasītāji ir iemīļojuši viņa romānus, stāstus un grāmatas bērniem, starp kurām ir arī aizraujošie, asprātīgie darbi par zinātkāro suņu meitenīti Loti un viņas draugiem no Izgudrotāju ciema.

Pazīstamā igauņu bērnu dzejniece un rakstniece Lēlo Tungala raksta: “Pēc Andrusa Kivirehka grāmatas bērniem “Tilda un putekļu eņģelis” vāka zīmējuma var šķist, ka tā ir skaista pasaka, taču patiesībā es domāju, ka tā ir Kivirehka visdziļākā grāmata ar zemtekstu.”

No igauņu valodas tulkojis Guntars Godiņš.