Grāmata

Tur, niedrēs, čukst rīts (papildus tirāža)

ISBN kods:
9789934300370
Pievienots:
27.12.2022
Izdevējs:
Ezerrozes grāmatas
Autors:
Gunita Freimane
Vāki:
Cietie vāki
Lappušu skaits:
246

€ 11.13 (ar PVN)


“Divdesmit gari gadi, kas pavadīti virtuvē, seši no tiem – spēlējoties uz grīdas, visi pārējie – tikai bezgalīga darba, netīru un noberztu roku atmiņas. Visbiežāk viss, kas pagājis, rada skumjas, vienalga, vai tas ir bijis grūts vai skaists laiks.
Šarlote nezināja savus vecākus, viņa zināja tikai to, ka viņai ir gādīgā Milija, pavāre, kura viņu aizsargās un paglābs no smaga darba, kurš patiesi lauž kaulus. Protams, viņai bija bez gala un malas savi darbi, kurus lai pagūtu izdarīt, bija jāstrādā gandrīz bez apstājas, toties viņa vienmēr atrada iespēju, kā atbrīvot mazo Šarloti no smago ogļu spaiņu iznēsāšanas, kam viņa vēl nebija gatava. Muiža atradās tik pamestā nostūrī, ka viss tur bija atpalicis no laikmeta un notika pēc vecām paražām.”

Ir beidzies Pirmais pasaules karš, aiz sevis atstādams savas postošās pēdas daudzu cilvēku likteņos.
Uzaugusi pilnīgā nabadzībā, jau kopš bērnības iepazinusi smagos kalpu dzīves apstākļus un darbus, romāna varone Šarlote nezina, kas ir īsta ģimene, viņa nav sajutusi nedz mātes, nedz tēva mīlestību. Šķiet, meitenes tālākais liktenis jau ir izlemts.
Pārmaiņas Šarlotes pelēkajā ikdienā ienes muižas īpašnieces Klaudijas noslēpumaini dīvainais piedāvājums. Kas Klaudijai padomā? Kādi būs Šarlotes jaunie pienākumi? Ko meitenes dzīvē un jūtu pasaulē izmainīs velnišķīgā skaistuļa Mariusa Haldera ierašanās? Cik viegli vai grūti būs Šarlotei pildīt Klaudijas kundzei doto solījumu? Uz šiem un vēl daudziem citiem jautājumiem atbildes sniegs G. Freimanes romāns “Tur, niedrēs, čukst rīts”.