Grāmata

Viens vienīgs elpas vilciens (atkārtots, pārstrādāts izdevums)

ISBN kods:
9789934311437
Pievienots:
26.06.2022
Izdevējs:
Zvaigzne ABC
Autors:
Anna Skaidrīte Gailīte
Vāki:
Cietie vāki
Grāmata nav pārdošanā!

Annas Skaidrītes Gailītes romāns “Viens vienīgs elpas vilciens” ir stāstījums par kādas latviešu dzimtas likteni gandrīz gadsimta garumā. Stāsta centrā ir Leontīne – vienkārša, stipra un neordināra lauku sieviete, kura ar savas mīlestības spēku izglābj ģimeni no posta un iznīcības. Taču šis tēls nav radies autores iztēlē – tā ir rakstnieces vīramāte, kuras dzimtas stāsts iemūžināts grāmatā un fotogrāfijās.

Pirmo reizi romāns tika izdots 2000. gadā, bet tagad daudzu lasītāju interese rosinājusi autori pie tā atgriezties vēlreiz. Taču rakstniece atzīst: “… nolēmu: šoreiz vairs nevienu neslēpšu un arī pati neslēpšos ne aiz kāda pseidonīma. Kāpēc izlikties, ja tā ir mana un manu mīļo tuvinieku dzīve?”

Šādi pārstrādāts un papildināts ar bagātīgu fotostāstu, romāns “Viens vienīgs elpas vilciens” atgriežas pie lasītājiem. Tas ir stāsts par stipriem cilvēkiem, kas tiek mētāti 20. gadsimta vēstures nežēlīgajos viļņos, un par mūžīgām vērtībām, kas tiek saglabātas arī vissarežģītākajos apstākļos.

Lasītāju iemīļotā rakstniece Anna Skaidrīte Gailīte par savām grāmatām saņēmusi virkni apbalvojumu – Eduarda Veidenbauma literāro prēmiju, vairākkārt – Lielo lasītāju balvu, kā arī Birutas Senkēvičas-Ziemanes literārā fonda balvu. Autores darbs “Tu esi viens no mūžības” ieguva pirmo vietu 2001. gada konkursa “Preses Nama grāmata” dokumentālās prozas kategorijā, bet stāsts bērniem “Patrīcijas dienasgrāmata” ieguva pirmo vietu 2007. gada konkursā “Bērnu žūrija”. Par nozīmīgo ieguldījumu latviešu literatūrā autore ir apbalvota ar Atzinības krustu. Ir Jēkabpils Goda pilsone.